Söööndag.

Denna heljen har gått i rasande fart. Tom har jobbat mängder i övertid så vi har fått klara oss utan honom nästan hela heljen. I lördags sysselsatte vi oss med en shoppingrunda på Överby med syster. Hittade dock inte så mycket till mej, blev bara en scarf. Till Miio blev det hörselkåpor en dinglis till vagnen och lite plock.
Ska till Ullared i slutet av mars så där kommer vi nog köpa en hel del till honom!
På kvälen blev det tacos på Katrinedal, men då fick även våra män vara med : ) Haha!

Denna förmiddagen har varit mindre rolig, Miio skrek nästan konstant mellan 05:30-10. Jag var på bristningsgränsen, så jobbigt när han är så grinig och jag är ensam med honom. Men till slut så somnade han och var på bättre humör då han vaknade! Skönt de.
Skulle egentligen ordnat med hans rum i heljen men eftersom Tom jobbat massa så får vi ta det i veckan, han är ju ändå pappa-ledig måndagar och tisdagar framöver.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Värdefulla <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Heldag med Frida <3

Igår var det en hur bra dag och kväll som helst. Frida kom hit runt 12 på dagen och fick äntligen träffa Miio. Det var kärlek vid första ögonkastet för dom båda : )
Miio fick super söta kläder i present - Taack!
Sen lämnade vi honom ute hos mamma för att ta oss en shoppingrunda. Det var välbehövligt att komma ut med Frida ensam och bara vara Therese för några timmar. Vi hade som vanligt när vi umgås supertrevbligt och helt plötsligt var klockan strax efter 17.

Vi hämtade upp Miio och åkte hem för att laga god mat, dricka gott och spela mina nyinköpta spel! Det var verkligen den trevligaste dagen på riktigt länge.
Frida känns som den enda som verkligen finns där och bryr sej helhjärtat och som verkligen förstår mej just nu. Hon myste hur mycke som helst med Miio och hon visar att hon verkligen är så glad för vår skull, och det värmer verkligen!
Det var så skönt för hon visade att det inte var omständigt alls med att vi nu måste ha hänsyn och anpassa allt efter vad Miio vill för stunden. Det är guld värt.
Det tråkiga är att hon inte bor i närheten, känns alltid lika tomt när hon åker tillbaka till Norge : / Helt sjukt vad ensam jag känner mej utan henne. Men jag är så glad för hennes skull att hon trivs och mår bra i Oslo.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Projekt i lägenheten.

Finns så många projekt jag vill ta tag i här hemma men just nu om dagarna när jag är hemma med Miio finns det ingen tid över.
Men i heljen ska vi iaf ta tag i hans rum och få ordning där, det är prio 1. Ska köpa två canvas tavlor som vi ska sätta tapet på som vi ska ha på väggen mittemot fondväggen, sen ska två tavellister upp och gadiner. Har ju inte hittat några fina gardiner som passar i rummet än dock, jag vill ha ett par ljusgröna panellängder typ i lime-färg. Kan finnas tyg på ladan, får ta mej dit en dag o kika.
Måste även till IKEA för att köpa lådor till hans expedit hyllor..
Rummet kommer bli kalasfint när vi väl e klara! : )

Sen så måste vi ta tag i vårt eget sovrum inom en snar framtid, för uscha va det ser ut där, vill även måla om inne i badrummet. Ja, som sagt det finns en del projekt att ta tag i! : ) Men det är roligt nu när man äger en lägenhet att greja o dona så man får det som man själva vill ha det.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndag.

Heljen var avklarad och i vanlig ordning så gick den i rasande fart. Men det var gryms skönt att ha Tom hemma efter att han har jobbat hela veckan.
Det tar på krafterna att ta matningen hela nätterna och sedan ha Miio hela dagarna ensam, och det underlättar ju inte att han haft ont i magen och i princip vägrat sova om man lägger ifrån sej honom! : )
Så om dagarna har jag inte fått alls mycket gjort, men desto mer mys i soffan med fisen.
Detta är sista veckan som Tom täänkt jobba fullt, från och med nästa vecka ska han vara pappaledig måndag och Tisdag i antingen 1 månad eller 2 till att börja med så får vi se hur vi lägger upp det sen. Ska bli riktigt skönt för nu blir han borta en del när han jobbar och ska hinna med o träna också.

Idag kom Tom hem med presenter till Miio från massor av hans arbetskamrater, fina kläder och en superfin bok som vi faktiskt tänkt börja samla på!
Jätte snällt av dom verkligen.
Imorrn ska jag umgås med syster, ska bli trevligt o slippa sitta inne och mögla bort. Får se vad vi hittar på!

Näh nu vakna Miio så jag får kila.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

SnöKaos!

Jisses vilket snöoväder det är ute. Snöar och blåser hur mycket som helst, så nu är gatorna igensnöade igen! Phu. Känns ju som det komemr ta en evighet innan snön försvinner och våren kommer.
Dessutom kommer det ju bli katastrof mycket slask när det börjar töa bort, allt vattnet kommer ju inte ha någonstans att ta vägen. O de känns mindre lockande faktiskt, då blir man ju helt jävla blöt o sölig om man sätter sin fot utanför dörren. Grr.

Idag var det tänkt att vi skulle tröffa Em o Marie en sväng i stan, men det blir det inte något av självklart. Jag som hade sett fram emot att köpa lite kläder på LIndex till "fisen" och någon / några flaskor vin på bolaget. Men ikke, vi får snällt stanna inomhus.
Så heljen kommer bestå av hemmamys med mina hjärtan, men det är inte helt tokigt det heller <3 Ska iaf få Tom till att handla lite godis och någon god mat till kvällen, har vart tokigt godis sugen denna veckan. Men jag tappar i vikt hela tiden vilket känns bra, men de svåra kommer bli att få bort magen som man fått efter graviditeten. Den är ju inte direkt fast haha.
Men 1 mars börjar mitt gymkort att gälla igen, då är det bara att tuta och köra!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

17 Februari, Morfars dag <3

Var helt slut igår, så vi gick o la oss allihopa redan vid 21 tiden i sängen. Tom var söt o tog första matpasset med Miio som var vid halv 1 sen vaknade han vid 4 igen o ville ha mat. Men han var duktig och somnade om efter båda tiderna. Sen vaknade han vid 7 och ville inte sova mer.
Men det är helt okey.

Nu väntar vi på att Niina ska mata klart Elina så ska vi ta en promenad tillsammans. Ska bli trevligt o komma ut en sväng med sällskap! I eftermiddag ska vi hem till min mormor så hon får mysa med Miio. Hon har väntat o väntat så nu ska hon äntligen få träffa honom. : )

Idag är det dessutom min älskade morfars dag. Saknar honom till stjärnorna och tillbaka. Gör så ont att han inte får uppleva min största lycka här i livet. Det är så mycket jag vill att han ska få uppleva tillsammans med oss allihopa. Känns så fint att Miio bär hans namn som mellannamn <3 En dag ska jag berätta för Miio att han har världens finaste gammelmorfar uppe bland stjärnorna!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

16 Februari

Igår var tom tillbaka på jobbet och jag hade min första heldag med Miio ensam. Blev dock inte så ensamt för vi va hos mamma där Erika o Selma bakade bullar, och på kvällen hälsade vi på hos Linn medans Tom tränade.
Idag däremot har vi vart hemma hela dagen.

Miio har varit grinig sedan igår men idag har han vart helt islk. Han sov enstaka timmar inatt så när klockan var 5 var det bara att gilla läget och gå upp. Han sov mellan 7-8 sen strejka han totalt fram tills 12 så nu sover han äntligen. Fast han lär vakna när som helst för mat skulle han haft vid 13 egentligen! Men han behöver sova så han får vakna av sej själv.
Jag är dödstrött så jag hoppas han sover bättre inatt annars får Tom va snäll o ta ett matpass så jag får sova iaf 3 timmar i streck!

Jag har bara hunnit få i mej en torr smörgås så min mage kurrar rejält efter mat, dessutom är det ju Semle-dagen idag så Tom får köpa med sej Semlor hem som vi kan gotta oss med ikväll.
Borde inte men va tusan : ) Nu ska jag värma mej lite mat och hoppas hinna äta innan "fisen" vaknar.

Grattis LilleBror Robb på 22-årsdagen <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fredag!

Jaa då var det Fredag igen. Jag har knappt någon koll på vilken veckodag det är nu för tiden, dagarna bara rullar på.
På måndag börjar Tom jobba igen, känns så tråkigt. Men dagarna kommer säkert gå fort, för man har ju att göra! Kommer bli segt bara att få ta nätterna med Miio helt själv, men förhoppningsvis kommer jag in i det fort. Man kan ju hoppas att Miio börjar nöjja sej med ett mål mat om natten snart : )
Får se om Tom ska ta pappa dagar 1 eller 2 dagar i veckan sen här framöver. Han vill inte missa för mycket, vilket känns jätte bra.

Känner att jag börjar repa mej bra nu, jag har ont i snittet men det är överkommligt. Kan nog börja ta lite längre promenader här i veckan som kommer. Vore så skönt, sen så kan vi ju hoppas att det slutar vara så kallt ute för det går inte att vara ute längre än 30 minuter med Miio som det är nu.

Fick en glad överraskning idag också, Frida kommer hem 24-26e så vi ska ses den 25e. Ska bli så skoj så det längtar vi till! : )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förlossningsberättelse.

Ska som sagt försöka knåpa ihop min förlossningsberättelse så gott det går. Finns ju lite minnesluckor här och där men i stora drag så kan jag nog minnas det mesta.

strax efter 24 natten till torsdagen den 28 februari gick vattnet. Jag var som tur va på toaletten och skulle just ta på mej pyamasbyxorna så bara de forsade ut massa vatten på golvet! (Det värsta är ju att det inte slutar rinna utan bara fortsätter hela tiden) Väckte Tom och vi ringde in till förlossningen och fick en tid för kontroll 10:30 på morgonen.

Drygt 00:30 började värkarna komma och jag kände direkt att det var rätt så kraftiga och dom kom tätare och tätare. Bärjade använda Tens appareten runt 02 och tog alvedon och hoppades kunna sova några timmar men ikke. Fick drygt 3 värkar i minuten och dom kom rätt så regelbundet. Kämpade på hemma fram tills strax innan 06 då vi ringde förlossningen och åkte in.

Vi skrevs in och fick ett rum där de satte CTG kurva på mej. Allt såg fint ut med bebis i magen och värkarna kom mindre regelbundet men var kraftiga. Blev undersökt och var öppen drygt 2 cm.
Där låg vi fram till 09:30 då fick vi lite permis för att ta en promenad och äta, vi åkte hem och hämtade lite saker och handlade mat och var tillbaka kl 11 då vi fick förflyttas till ett förlossningsrum och jag fick värkstimulerande dropp som de höjde succesivt hela tiden.

Värkarna blev värre och värre och jag kämpade på med min Tens (som var guld värd). Jag hade galet ont och barnmorskan började prata smärtlindring, blev tillfrågad om akupunktur och jag kände att tusan om de tar bort lite av den hemska smärtan så tryck i några nålar i mej! Fick 2st nålar i nedre magen och 1 i huvudet och som jag trodde innan så hjälpte det inte ett smack!

När klockan var runt 16 tiden och jag kämpat på i 10 timmar där inne så började jag med lustgasen, den hjälpte men inte tillräckligt. Men man försvann lixom iväg och det kändes "liite" lättare. Minns att vi satte på radion och och jag sa till Tom - Det känns som jag e på TG : ) Haha!
 Blev undersökt ytterligare och var då öppen 4cm. De satte ryggmärgsbedövning på mej i förhoppning om att det skulle göra att jag slappnade av mer.

När klockan passerat 20 på kvällen undersöktes jag igen och var fortfarande bara öppen 4cm, alldså hade ingenting hänt! Det fick musten att rinna ut, jag hade inga krafter kvar och var helt slut. Då fick jag valmöjligheten om jag ville testa i 1 timma till och se om jag öppnade mej mer eller om jag ville snittas. Det fanns inga tviivel - akut snitt fick det bli.

Nu gick allt super fort. Vi flyttades till en operationssal och jag fick en till ryggmärgsbedövning som bedövade hela kroppen upp till brösten. Skynken sattes upp och jag låg i som en dimma. Tom satt hela tiden vid min sida o häll handen på mej. Människor överallt och massa sladdar och apparater. Till slut hörde jag en skrikande bebis och Tom gick iväg för att klippa navelsträngen. Nu var jag så borta så jag minns inte riktigt vad som hände. Men Tom kom tillbaka och satte sej beredvid mej och hade Miio i sina armar <3 Han var helt tyst och tittade med sina stora ögon!

Blev ihopsydd vilket tog en stund sen rullades vi tillbaka till vårt rum där jag äntligen fick hålla i världens finaste pojke <3
Tom var helt underbar under alla dessa timmar vi höll på. Han fanns vid min sida hela tiden och stöttade och hjälpte mej. Hade inte klarat det utan honom <3

Ja det var väll i stora drag hur det gick till, drygt 19 timmars kämpande. Detaljer e inget jag vill gå in på. Men jävlar va ont det gjorde, bara så ni vet! : )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Efterfrågan!

Har förstått att det är många som vill ha en förlossningsberättelse. Ska knåpa ihop en i dagarna då jag har lite mer tid. Så håll till godo! : )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag!

Inatt har vi inte tillåtits någon sömn alls, det är så konstigt att en så liten människa kan styra hela ens liv : ) Miio var vaken från kl 00:30-06 på morgonen.
Han har helt klart sin vakna period på natten, men det sitter i sen han var i magen så förhoppningsvis försvinner det snart!
Men han är verkligen hur snäll som helst, skriker inte många minuter på dygnet vilket är hur skönt som helst.

Badade honom för första gången idag och han älskade det! Han såg hur mysig ut som helst och njöt till max. Tog bort tejpen över snittet idag, kändes riktigt obehagligt men det ser fint ut vilket är huvudsaken. Nu hoppas jag bara att smärtan ger med sej snart. Drar och ömmar en hel del..

Nu kommer snart Marie och Em och hälsar på oss. Ska bli trevligt har jhu inte träffat andra än släkten den senaste veckan. Är trött som tusan men några timmar ska jag förhoppningsvis orka med. Och imorrn kommer Erland med familj vilket också ska bli riktigt trevligt. Näh nu vaknade Miio till liv så nu är det strax mat dags igen!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (5) Trackbacks ()

Kärlek <3

Nu börjar det sakta men säkert sjunka in att Miio faktiskt är våran och att han är hör för att stanna. INgen kommer och hämtar honom och säjjer att lånetiden är slut : )
Han är vår alldeles egen <3

Att vara mamma till världens finaste är en så enorm känsla som inte går att beskriva. Jag tror alla som är föräldrar känner detsamma, den kärlek man känner för sitt barn är obeskrivlig!
Nu har jag allt jag kan önska mej i livet, Tom världens finaste pojkvän och Miio världens underbaraste pojke. Känner en sån obeskrivlig kärlek så det är sannslöst : ) Vi är en familj nu! <3

Tack till alla som gratulerat och lyckönskat oss, det betyder massor.

 

Love / Therese

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Välkommen Miio ! <3

Då var äntligen våran Miio här. En helt fantastisk känsla att ha honom hemma. Har inte hunnit vänja mej vid tanken på att han faktiskt är våran. Helt galet, han är så så fin.
Nu ska vi sova en stund. Skriver mer när tid finns!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()