Nyckeln till frihehet - 1994

Originaltiteln för filmen är The Shawshank Redemption och regi står Frank Darabont för. Tim Robbins opch Samuel L Jackson har de största rollerna.

Andy Dufresne (Tim Robbins) är en framgångsrik gift bankman. Men en dag mördas hans fru och hennes älskare brutalt, och Andy åtalas och fälls tillslut för dubbelmordet och döms till dubbel livstid i fängelset Shawshank. Andy anpassar sig allteftersom och blir vän med Red (Samuel L Jackson). Vakter och anställda på fängelset börjar ta hjälp av Andys ekonomiska kunskap. Andy står hela tiden på sig och hävdar att han är oskyldig till morden och en dag så backar en ny intern upp honom och säger att han talar sanning. Men vakterna vill inte att Andy ska friges, då förlorar de han som ekonomisk rådgivare.

Detta är helt klart en av de bästa filmerna jag sett i genren Drama, och den ligger givet på min 10 i topp lista. Det händer inte överdrivet mycket i filmen men den har en skön känsla rakt igenom, om hur vänskap byggs upp och hur man fördriver sin tid i fängelset. Detta är en film alla bör ha sett, om inte så se den! Den får 5 av 5 i betyg av mej.



Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback