25 årsdag!

Ja då blir man ett år äldre idag, 25 hela år. Inte för att jag märker någon skillnad! Haha.
Har spenderat dagen i solen ute hos mami, badat o gottat mej.

Nu ska vi strax ner till Hamnkrogen för att äta med underbara vänner <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Värme.

Det är dagar som dessa som jag önskar att jag hade ett körkort. Då hade jag kunnat packa min frysväska o åkt till Gaddis och legat där hela dagen istället för att vara hemma i lägenheten o tvätta. Jag menar hur roligt är det när det är så sjukt fint väder?!
Ska åka till stranden när Tom slutat jobba, men först ska han göra ett pass på gymet så vi lär inte vara på stranden före 18 tiden. Känns lite sent så får se hur det blir.
Vi måste iväg o köpa en takfläkt också, e måttligt trött på hans klagande om att det är så j*vla varmt om nätterna! : )

I lördags hade vi mitt 25 års kalas ute på Mami på onsjö. Vi grillade och njöt av värmen, Selma o William badade i poolen. Var riktigt trevligt. Fick presentkort på Red rocket, så jag kan göra klart mitt ben! : )
Av älsk fick jag 2 sällskapsspel och på kvällen när vi kom hem så kunde han inte hålla sej utan gav mej huvudpresenten. O gissa om jag blev chockad, fick en supersöt Canon videokamera!! : D Så här ska filmas!

I fredags var jag Tom, Em oo Frida ute och åt middag på kvällen, hur mysigt som helst. Tog både huvudrätt och efterrätt : ) Kommer sakna Frida nu när hon ska jobba hela sommaren i Sthlm. Men jag och Tom ska försöka åka upp i några dagar o hälsa på! Hoppas verkligen att det blir av.

Sista veckan Tom jobbar nu, ska bli underbart att vara lediga tillsammans, hoppas bara att värmen håller i sej!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

R.I.P.

Uscha helt sjukt att man för några dagar sedan vaknade upp till nyheten om Michael Jacksons död. Vad då död?! Han kan ju inte vara död.. Så tragiskt o hemskt allting.
Hans music är bland den mest musikaliska som någonsin gjorts! Bad var min första LP skiva jag fick som liten. Tragiskt att hans historia skulle sluta på det här viset!



Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi hade i alla fall tur med vädret, igen - 2008

Detta är en Svensk komedi som är gjort av Kjell Åke Andersson, och är uppföljaren till VI hade i alla fall tur med vädret som kom 1980. Rolf Skoglund och Claire Wikholm har självklart huvudrollerna även i uppföljaren.

Gösta och Gun är nu pensionerade och det har gått nästan 30 år sedan den första filmen utspelar sej. Denna sommaren är det dax att resa uppåt i Sverige för att delta på sponens bröllop. Gun är fast besluten vid att dom ska ta flyget, men efter mycket övertalning så går hon med på att ta bilen då Gösta lovat dyrt och heligt att inte stressa.
Men självklart vet alla att så inte blir fallet!
Mycket händer på resans gång, fartkameror är igång, det ska beställas mat i en drive in och de besöker kolmården.

Jag är i vanliga fall skeptisk till de senare Svenska komedierna och denna håller faktiskt inte heller måttet. Den har självklart sina stunder då man skrattar men det är allt för långt mellan dom. Både Gösta och Gun blir tillslut lite jobbiga. Den får 2 av 2 i betyg av mej då det faktiskt finns filmer som är sämre.



Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nyckeln till frihehet - 1994

Originaltiteln för filmen är The Shawshank Redemption och regi står Frank Darabont för. Tim Robbins opch Samuel L Jackson har de största rollerna.

Andy Dufresne (Tim Robbins) är en framgångsrik gift bankman. Men en dag mördas hans fru och hennes älskare brutalt, och Andy åtalas och fälls tillslut för dubbelmordet och döms till dubbel livstid i fängelset Shawshank. Andy anpassar sig allteftersom och blir vän med Red (Samuel L Jackson). Vakter och anställda på fängelset börjar ta hjälp av Andys ekonomiska kunskap. Andy står hela tiden på sig och hävdar att han är oskyldig till morden och en dag så backar en ny intern upp honom och säger att han talar sanning. Men vakterna vill inte att Andy ska friges, då förlorar de han som ekonomisk rådgivare.

Detta är helt klart en av de bästa filmerna jag sett i genren Drama, och den ligger givet på min 10 i topp lista. Det händer inte överdrivet mycket i filmen men den har en skön känsla rakt igenom, om hur vänskap byggs upp och hur man fördriver sin tid i fängelset. Detta är en film alla bör ha sett, om inte så se den! Den får 5 av 5 i betyg av mej.



Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Anställnings intervju!

Ja då har man varit på anställnings intervju i dag då. Va på LSS - enheten och pratade om ett arbete som Kontaktman. Och jag blev anställd på direkten! : ) Kändes hur bra som helst.
Nu ska chefen bara ringa personen jag ska ha och informera honom, och sen ska vi boka ett möte V 28. Känns spännande och förväntansfullt måste jag erkänna.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

The Notebook - 2004

Filmen som är ett kärleksdrama är baserad på Nicholas Sparks bästsäljande bok.
Upplägget för filmen är att en äldre man läser ur en bok för en äldre kvinna som lider av Alzheimers. Så filmen utspelar sej i både nutid och dåtid.
Berättelsen ger oss det första mötet mellan en ung kvinna och en ung man, deras förälskelse och hotet mot deras kärlek.

Jag brukar i vanliga fall inte tycka om "kärlekstrams" filmer. Men denna filmen får mej att känna mej som en obotlig romantiker i hjärtat! Den är varm och kärleksfull, samtidigt som intriger och motgång finns med. Mycket vacker och ett måste att se. The Notebook får självklart 5 av 5 i betyg av mej. En toppen film!



Love / Therese



 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens film: Knowing - 2009

Knowing av Alex Proyas är en blanding av action, thriller och sci-fi. 
Nicolas Cage har huvudrollen och om jag ska vara ärlig hade jag inte hört mycket om filmen innan jag fick sett den. Så hade inga förväntningar alls, men i regel brukar Cage vara med i riktigt bra filmer.

Filmen handlar om att en skolklass år 1959 gräver ner en tidskapsel med teckningar som de målat om hur de tror att framtiden blir. 50 år senare grävs tidskapseln upp av en ny skolklass och varje elev får varsin teckning. John Koestlers (Cage) son Caleb får istället för en teckning mängder i siffror nedskrivna i en följd.
John upptäcker att sifforna inte alls är osammanhängande utan är datum på katastrofer som inträffat under de 50 år som tidskapseln varit begraven. Det finns ytterliga datum på pappret, datum som inte inträffat riktigt än!

Filmen är spännande från början till slut. Jag som älskar katastrof filmer rekomenderar den starkt. Dock blev jag liite smått besviken på slutet, men det påverkar inte betyget! Den får helt klart
4 av 5. 


Love / Therese
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tema för min blogg!

Ja jag har funderat fram och tillbaka och betsämt mej för att ha ett litet tema i min blogg. De flesta skriver om mode och inredning o dylikt men jag har ju ett självklart val! Och det är FILM. ja ni som känner mej blir nog inte förvånade. Vet inte hur mycke film jag ser på i veckan, och hur många filmer äger jag?! Oj det har jag inte en aning om men det är mängder. Så det var ett självklart val att tipsa och lista olika filmer som jag både rekomenderar och inte rekomenderar er andra att se!
Japp så kommer det bli!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Filip och Fredrik! : D

Detta är nog de roligaste klippet från Bostan Tea Party någonsin!
Jag kan inte sluta skratta : )



Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Underbara sol!

Har varit hos Mami hela dagen idag. La mej på en filt ute på gräsmattan och njöt av solens värme. Passade även på att vara duktig o plugga när jag ändå låg där. Kändes rätt effektivt av mej att slå två flugos i en smäll! : )

Midsommaraftons festligheter var verkligen jätte trevliga. Höglunds hade engagerat sej ofantligt mycket i att ordna o dona. Partytältet innehöll allt man kunde tänka sej, TV, Singstar, music, dukat långbord etc. Mat fanns det så det räckte och blev över. Man kunde välja mellan mängder i rätter: fläskfile, grillspätt, wokade nudlar, pasta-sallad, melon/frukt etc. Listan kan göras lång!
Jag var som sagt nykter men hade hur roligt som helst, trodde innan att jag skulle tröttna rätt snart på alla berusade människor som beter sej korkat, men ikke! Vi var blande de som åkte hem sist! : )

Nu ska vi strax tillbaka ut till Onsjö. Tom ska hjälpa L-J att bygga golvet till poolen o sen ska vi grilla! Ska bli riktigt gott att sitta ute i kvälls solen och äta.
Hoppas värmen håller i sej.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Midsommar planer!

Då var det midsommar imorrn då. Och i vanlig ordning så väntas det regn o rusk, har blivit att regn hör till midsommar nu för tiden i Sverige. Men man kan ju hoppas att solen kommer fram trotts allt!
Våra planer ser ut så här: Bjudna på middag på Onsjö på förmiddagen hos Mami, Syster med familj kommer också. Kl 16 börjar Midsommarfesten på Blåsut som vi är bjudna till. Anders o Igestrand har planerat en massa skoj i Anders föräldrars trädgård.
Kommer vara ett stort partytält med Tv, music, långbord och mängder i mat och dricka! Trevligt sällskap också såklart.
Själv ska jag för första gången vara nykter på midsommar!
Har självklart åkt på massa tokigheter så jag äter penicillin. Känns mindre roligt, men jag tror och hoppas att jag får skoj ändå.

Nu ikväll har jag och Älsk suttit och spelat Mario World i ett flertal timmar! : ) Riktigt roligt, kom en bra bit på vägen men har ett par timmar kvar innan hela spelet är klart.
Nu ska jag bädda ner mej bredvid Älsk som redan somnat ser jag <3 Naaw han e så söt. Kan inte tänka mej en sekund utan honom vid min sida. Han är mitt allt, mannen i mitt liv helt klart. Underbart att veta att man hittat rätt <3

Hoppas alla får en trevlig Midsommar imorgon och att vädret är på vår sida!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lyckorus <3

Kunde inte önskat mej en mer underbar morgon! Helt fantastiskt.
Jag befinner mej mitt i ett underbart lyckorus <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Goda vänners sällskap!

Oj vad en söndag kan bli trevlig om man spenderar den tillsammans i goda vänners sällskap! Jag o Älsk umgicks med Fransson o Em hela eftermiddagen o kvällen igår. Blev TV-spel, turer med bilen och sällskapsspel! Söndagar brukar annars vara tråkiga och kännas rätt omotiverade!

Jag undrar när sommarvädret ska komma?! Har kommit mer regn på två dagar än jag trodde var möjligt. Idag är det uppehåll men mulet o småkallt. Kommer jag få spendera mina dagar i solen på Gaddis som jag längtar så mycket efter?! Jag slutar inte hoppas och längta.

Imorrn gäller det, om Karma existerar så får jag goda besked <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Karma?!..

Igår hämtade vi våran nya fina bil! Em o Frida åkte med så de kunde köra den "röda springaran" hem. Bilen är så perfekt för oss. När vi var hemma  åkte vi till Phasa Thai i Trollhättan och bjöd tjejerna på mat. Riktigt gott, det är nog min favorit av alla Thailändska restauranger här omkring.
Sen begav vi oss hem för att kolla på hemmafruarna. Kommer bli tomt de kommande två tisdagar då Frida åker till Kina ikväll för två veckors semester. Kommer sakna henne <3

Suttit och funderat på alla motgångar man har haft i livet och dom som står på tur.  Har jag dålig Karma? Känner att jag haft nog med motgångar, självklart har dom stärkt mej som person men nu räcker det.
Och om man ska tro på Karma så förtjänar jag inget dåligt just nu.
Resultaten som blivit av mina handlingar och mina ord och tankar har inte alls varit negativa,så jag borde ha god karma nu. Hoppas det stämmer för jag vill verkligen tro på något så vackert som Karma!



Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Youtube --> Mp3

Älsk har kommit över ett program som gör om youtube videor till mp3 låtar! Och jag älskar det. Eftersom man inte kan ladda hem låtar i överflöd som förr så är detta super. Det är faktiskt snäppet bättre tillochmed.
Får låtar som man aldrig hittat att ta hem förrut. Så nu har jag hur mycke bra music som helst på min älskade Ipod : )

Ibland är Älsk för bra för att vara sann<3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugn o städad helj!

Heljen har varit lugn och städad! I fredags var det student här i stan. Vi gick in för att gratta Veronica och S6efans son Andreas. Va roligt o se alla glada studenter.
Sen åkte jag, Älsk, Em o Fransson till Göteborg för att kolla på en bil. Och oj vad fin den var! Både jag och Älsk blev stormförtjusta o i veckan är den våran! En Saab 95 Combi, svart! : ) Kalas fin.
I lördags åkte vi för att lämna handpenning på bilen o på kvällen låg vi i soffan och kollade på fotbollen. Uscha va dåligt vi spelade, nu e nog VM kört om det inte händer ett mirakel. Återstår att se.

Igår på morgonen tog jag och ÄLsk oss en riktigt lång och mysig promenad nere på skräckland/holmängen. Letade smultronställen där vi kan grilla och fiska. Hittade en hel del mysiga platser. Nu är de bara värmen som ska komma på riktigt!
Längtar efter långa dagar o kvällar på Gaddis i solen. <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte många knop gjorda.

Näh idag har det inte blivit många knop gjorda alls. Cyklade till Meny i förmiddags o handlade lite smått, åt lunch och sen dess har jag blivit sittandes i soffan med datorn i knät.
Händer ju inte allt för mycket om man säjer så.

När Tom slutar så ska vi ha egenmys tillsammans! Skulle egentligen åkt iväg o fiskat o grillat men e inte alls väder för det. Så typiskt när vi väl planerat något roligt tillsammans. Vi får helt enkelt laga middag hemma o spela nått roligt spel! På kvällen ska Tom till Trollhättan för att kolla på en ny bil, får se hur det går. Den "röda springaren" känns ju inte allt för säker : )

Tänk vad mycket kärlek kan göra med människor. Helt otroligt att man blir så positivt påverkad i hela kroppen, både fysiskt och psykiskt. Humöret är på topp och man mår så otroligt bra. Fantastisk känsla, och denna känsla vill jag alltid ha! Och jag önskar att alla någon gång ska få uppleva den stora kärleken, det är underbart! <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemmafru : )

Gårdagen är jag riktigt nöjd med, var husligare än jag varit på riktigt länge! Började med att ta tag i min tenta och fick den klar o inskickad. Sen blev det till att tvätta och passade på att storstäda hela lägenheten också! Det behövdes. Efter allt detta var klart fick jag för mej att börja baka, Älsk körde mej till Kvantum där jag fick handlat massa ingredienser sen var det bara att sätta igång!
Bakade olika sorters muffins, och gissa om dom blev goda : )
På kvällen var det mys med Frida hjärtat som alltid på Tisdagar. Åt finmiddag: Korv med bröd, o kollade hemmafruarna! Senare kollade jag o Tom på det sista Prison break avsnittet, uscha gillade inte alls hur det slutade.

Nu tvättar jag alla sängkläder, ska strax gå ner o hänga upp allt i torkrummet. Sen blir det att baka 2 sattser med muffins till, blir marabou muffins idag! E skönt att ha lite sånt i frysen till olika tillfällen! O baka e ju så skoj! Tänkte ta tag i att göra hemmagjorda piroger en dag också, kanske till heljen?! Nästa Bree Van De Kamp?! : ) Haha.

Tom mitt hjärta <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

TentaPlugg

Sitter o ska göra det sista på min tenta som ska in i eftermiddag. Har lite finslip o alla referenser kvar. Känns som lite men det kommer ta sin lilla tid. Motivationen är inte på topp.

I söndags hade jag och Tom en egen dag tillsammans! Började med mys på stranden på Gaddis, låg i solen flera timmar o hade riktigt mysigt o trevligt. Sen åkte vi hem för att äta lite o kolla på film. Hade en helt underbar dag, bara vi två.
Igår blev jag och Amelie sugna på Gaddis, men kom självklart inte iväg. Våran vanliga tur. Anders hade tagit med sej bilnyckeln men inte bilen. Smart drag! Jag tog mej en timmes lång PowerWalk runda i solen istället. Oh jäklar va varmt det var, men skönt när jag var klar. På kvällen åkte vi o handlade o köpte Thai mat. Avslutade kvällen med att se på "I taket lyser stjärnorna". Tyckte den var riktigt bra.

Nu ska jag som sagt sätta mej o göra klart tentan, ork. Sen blir det en PowerWalk runda, o ikväll är det hemmafruarna mys som alltid på Tisdagar!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()