Heljen som varit.

Haft en fantastiskt bra helj faktiskt. I fredags pluggade jag klart och skickade in min helvettes tenta, va som en stor sten föll från mina axlar. Nu vill man bara att resultatet ska vara Godkänt! Sen träffade jag äntligen min finaste Frida. Inte träffats sen i Juni så det var hur efterlängtat som helst.

Vi satt hemma några timmar o uppdaterade varandra om saker som var värda att veta. Sen åkte vi på en shoppingrunda på Överby. Hittade dock bara en cardigan till mej och 2 ursöta bodys till bebis.
Efter den rundan blev det en mysig och god kvällsmiddag på Phasa Thai i Trollhättan. Tom hämtade upp oss o vi åkte hem o spelade TV-spel i några timmar innan det blev natten!

Lördagen spenderades i Idrottshuset jag Tom o Em kollade på Sveriges starkaste man finalen. Var kul men både jag o Tom tyckte tävlingen var lite utdragen.
På kvällen hämtade vi upp Frida så käkade vi lite gott o sen spelade vi TV-spel o tjötate långt in på småtimmarna! Har verkligen varit en toppen helj!

Nu på förmiddagen har jag packat ner de mesta i köket. Tom är i Grästorp o spelar cup o kommer runt 17tiden. Då ska vi förhoppningsvis få nycklarna till lägenheten. Om vi får de blir det till att köra ett lass iaf, hoppas!

Nu ska jag göra mej iordning för att gå ut o träffa Em.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbart <3

Då har vi äntligen varit och gjort vårat efterlängtade UltraLjud, och allt såg hur bra ut som helst! Vårat lilla hjärta hade växt till sej och rörde runt som en vilde i magen. Sprattlade och sträckte med benen, sög på tummen och kliade sej i huvudet om vartannat : ) Så söt <3

Nu är jag ännu säkrare på att det är en liten pojke jag har där inne. Barnmorskan började med att säja oj vad "den" sprattlar osv men i slutet sa hon det är en riktig liten sprattel "man" eller jaa kvinna kan man ju också säja tillade hon efter några sekunders tystnad! Haha.
Självklart är det ju inte säkert men i varje dröm jag drömt så har det varit en pojke vi fått och efter första UL så kändes de verkligen som det var en pojk. Och nu, jaa nu är jag säker, men det återstår att se!

Fick ett datum då vårt mirakel är  beräknat att komma och det blev Fredagen den 29 Januari 2010! Så nu vill vi att tiden ska rusa fram. Vi längtar så <3

Köpte med oss 4st bilder hem också, så nu ska jag ut på jakt efter några fina ramar. Nu ska jag springa ner med tvätten!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ultraljud kl 15!

Sitter här och väntar ut tiden.
Har precis beställt lite filmer på discshop, beställde födelsedagspresent till Selma godingen också! Hon blir nog glad : ) Ska hämta henne på dagis vid 14 tiden. Hon ska åka med oss på Ultraljudet o titta på bebisen.
Sitter o bara väntar ut tiden o är skit nervös men tiden står i princip stilla. Vill så gärna se bebis sprattla runt o må bra nu!
Håll tummarna att allt ser fint ut <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ont överallt.

Sovit uselt inatt. Gått upp 3 ggr för att kissa, vaknat av att jag hade stenont i nacken o höfterna. Åh jag va så irriterad! O jag har fortfarande skit ont i nacken.  Måste legat riktigt konstigt med kudden eller nått.

Jag tog mej iallafall iväg till jobbet mellan 14-18 i dag. Huvudet dunkade som jag vet inte vad men stog ut. Åkte till mitt andra jobb o fick månadsrapportet påskriven. Underbart att träffa "familjen" igen.
Tråkigt att inte veta hur många timmar jag kommer ha där nu, där har jag trivts som fisken och dom har tycker så bra om mej också. Så surt för båda parter just nu. Men hoppas det löser sej iaf.

Imorrn är det äntligen dax för vårat sista Ultraljud : ) Ska bli så mysigt att hälsa på bebis igen <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flyttlasset går ännu en gång!

Japp vi fick lägenheten fick punga upp med 80 000kr men de e den värd. Tydligen så får vi den redan vid detta månadsskifte. Alldså mindre än 1 vecka på oss att packa. Fast vi lär få dubbla hyra eftersom vi inte kommer bli av med våran på en vecka! Hoppas man slipper fler än 1 gång iaf.
Nu flyttar vi för att stanna länge! Nu vill jag inte flytta mer på många år. Phu. Men oj vad jag ser fram emot att inreda!
Någon som vill ha en snygg fräsh tvåa i Nordstan?! : )

Dax att sätta igång med packningen!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lördag och fortfarande sjukstuga!

Tom är lite bättre idag men han har antagligen åkt på influensa o kanske halsfluss också. Stackarn! Han som är döende bara han har feber! Phu.
Har spenderat dagen i soffan o kikat på baywatch o druckit te o ätit frukt.
Nu ska vi nog fortsätta resten av dagen o kvällen på samma vis. Fast ikväll ska vi äntligen se på Män som hatar kvinnor : )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sjukstuga.

Älsk kom hem från jobbet o va glödhet o hade ont överallt. Så nu har jag bäddat ner honom i sängen o ha sussar så gott! Får pyssla om honom så han känner sej bättre snart!
Jag donar med tvätten nu o ska strax ta tag i disken.
Sen blir det Pasta Carbonara med bacon o Män som hatar kvinnor och den senaste Wallander filmen! Det passar ju utmärkt med massa filmmys när Älsk behöver pysslas om : ) Haha.

Promenaden med Em blev riktigt rejäl  i förmiddags. Gick en runda på 1 timma o 45 minuter o de va mycket varmare ute än vi trodde! Men riktigt skönt när den var avklarad!
Har så jäkla ont höften o mot baksida lår bara : / det är ork!

Nu ska jag kila o ta tag i lägenheten lite medans jag har ork.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kollat på ny lägenhet o huvudvärk!

Har haft konstant huvudvärk sen igår kväll och den vägrar ge med sej. vet inte vad jag ska göra snart, blir tokig!
Har donat o lite så på förmiddagen o ska snart in till stan för att träffa Amelie en sväng!
Ska bli trevligt inte allt för ofta vi lyckas ha tid samtidigt!
Ikväll blir det TV-spel med Em o Marie, hoppas verkligen huvudvärken släppt för annars blir de ju säkert skoj.

Va och kollade på en lägenhet i morse med Älsk. En trea med inglasad balkong o stor klädkammare. Den var i princip helrenoverad, allt var nytt från golv till tak (några undantag). Vi vill verkligen ha den o den kosta bara 60 000, fast den kan ju självklart gå upp i pris. Den skulle vara så perfekt för oss nu när vi blir 3 och just att det är inglasad balkong också det gör så katterna inte kan ramla ner. Tvättmaskin o diskmaskin fanns de också, åh underbart! Håll tummarna, o jag berättar inget mer förrän vi själva vet mer! : )

Nu ska jag ordna o dona med bebiskläderna. Lägga dom i storleksordning o kolla upp vad som fattas osv. så det blir lite ordning o reda!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magbild.

Tjockis i V.17



Love / Therese

Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()

Iväg o jobba..

Igår var en riktigt seg och tråkig dag o kväll. Tom jobbade o sen åkte han direkt iväg på träning o kom inte hem förrän 21 tiden! Phu. Jag hade all tid i världen att plugga men i vanlig ordning fördrev jag tiden på annat!
Nu sitter jag mest o väntar på att jag ska iväg o jobba på Onsjö, har passet mellan 14-18 idag.
Känns väl okey för idag är det fint väder så vi kan nog fördriva en hel del tid utomhus på någon lekplats!
Tom hämtar mej när jag slutar då tror jag vi skulle iväg o kika när Olsson skulle köra nån Fiddy tävling, men inget helt spikat.

Annars händer inte allt för mycket. Måste ut o köpa mej nån vindjacka av något slag. Kan med nöd o näppe knäppa den jag har nu men det ser fördjävligt ut! Så måste hitta mej nån billig variant som ändå ser okey ut. Har fått låna en fleace tröja så jag har iaf något men om de regnar lär jag bli blöt. Aja får hålla utkik.

Ska jobba imorrn samma tid, är ledig på torsdag o sen jobbar jag fredag 15-20.
Jäjä bara o gilla läget.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

V.17

Nu är jag i V.17 och känner av molvärken längst ner i magen dagligen, men det beror på alla dragningar i livmodern då den växer i snabbare takt nu.
Vårat lilla hjärta är mellan 11-12 cm och väger 100g. Bebis blir nu medveten om ljud utifrån och kan reagera på dom.

Det är en helt fantastisk känsla att känna någonting så fint växa inom mej. Alla uppoffringar man får göra för att vara gravid är helt klart värt allt i slutändan.
Jag längtar mer o mer för varje dag som går. Men det kommer även nya funderingar o frågor längs vägen. Har börjat tänka mer o mer på förlossningen, o är självklart rädd. Men därför så har jag bestämt mej för att läsa massor för att känna mej så förberedd som möjligt, det gör så jag känner en trygghet o får en viss kontroll. Allt kommer gå bra när vi väl är där. Jag vill bli världens bästa mamma, och det kommer jag bli när jag kommer ha världens finaste pappa vid min sida <3
Känns så fortfarande overkligt att jag och Tom ska bli föräldrar i början av nästa år. Men vi är lyckligare än någonsin och så förväntansfulla! <3

Bebisens utveckling i V.16


Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Roligaste på lääänge.. : D

Frågade Amelie om dom skulle döpa sin bebis när den väl kikat ut o fick som svar:

"Ja det är klart vi ska ha :) Inte för att vi är kristna eller sådär, men det är en mysig grej ändå :)
Och sen får bebisen presenter o inte tala om vad gott man får äta som smörgås tårta o vanlig tårta! Haha =) Ska inte ni? Eller Tom är väl.. Ja.. Sånt som man är i Thailand så då kanske det inte passar att ha ett dop i kyrkan? Eller yrar jag nu? haha! =) "

Jag o Tom har inte skrattat så mycke på länge! Tack sötnos! Hahaha!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sooool o skvaller med Em!

Blev inte många timmars sömn inatt vill jag lova! Vände o vred på mej o till slut var klockan över 5! Inte alls bra att sova utan Tom : )
Nu har jag just vart ute på en långpromenad med Em i solen. Helt underbart väder, så typiskt att man ska iväg o jobba kvällen bara. Fick höra lite skvaller från Em också, herregud att folk orkar! Folk som inte ens vet vem jag är i princip orkar lägga energi på massa dumheter! Men jag är så jävla glad att jag är lycklig o DU mår skit. Right back at ya! : D

Har dessutom fått så jäkla ont i min högra höft typ på baksidan. Gör svinigt ont, o de går ju tamejtusan inte över! Ork.
Värker som fan o får typ hasa mej upp ur sängen när jag legat still ett tag! Aja jag lever iaf. : )
Nu ska jag slänga in en maskin med tvätt sen ta mej en lunch låda o chilla innan det bär iväg till jobbet!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ensamt i den stora sängen!

Jaa ÄLsk åkte till Tyskland för ett tag sen o kommer hem imorrn på eftermiddagen. Man är så van att sova bredvid honom o hans snarkningar, så det går knappt att sova nu när det är tyst!
Man vänjer sej så snabbt med att sova tillsammans! Finns ju inget bättre än att krypa ner i sängen under samma täcke o värmas av varandra!
Men som sagt inatt får jag sova ensam! Lär väl ha 3 katter bredvid mej, dom passar nog på när det finns gott om plats! : )

Jobb turen idag gick väl sådär, dom 4 timmarna gick riktigt segt. Kan väl hoppas att det blir lättare med tiden! Imorrn ska jag jobba på det "bra" stället mellan 16-21, känns helt okey!

Måste tipsa er alla om att kolla på filmen: Pojken i randig pyjamas. Det är en riktigt viktig film och verkligen sevärd!
Nu ska jag bädda ner mej o kolla på "Milk" med Sean Penn, han brukar vara riktigt bra!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

V.16!

Jaa nu har jag snart passaret V.16 och är snart i 17. Tiden springer förbi i snabb fart!
De två senaste dagarna så har jag kännt bebis i magen när jag ligger ner.
Det är en liten pickande känsla. Inte ofta men ibland så! : ) Nu längtar man tills man kan känna de "riktiga" sparkarna o att den far runt där inne, så Tom också kan känna!
Underbart <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lyckad spelkväll igår..

Blev en riktigt trevlig och lyckad kväll igår. Jag, Em o Kalin började med att spela Mario Kart. Blev en hel del roliga kommentarer, skratt o ilska under spelets gång vill jag lova : )
Lagade mat lagom tills Tom kom hem från träningen sen gjorde vi oss redo för en lång runda Mario Party! Omgången hade sina händelser och slutade med att den som legat sist hela spelet förvånade oss alla under de 2 sista rundorna o vann hela skiten! O de va självklart Tom! Hahaha. : D

Nu ska jag strax iväg till skolan o träffa Sofia för att göra klart en tenta som vi har komplettering på. Ska bli riktigt trevligt o träffa henne igen. Inte sett varandra på hela sommaren så vi lär ha en hel del att ta igen! : ) Hoppas vi får gjort klart tentorna bara!
Ikväll händer det väl ingenting antar jag! Imorrn är det jobb mellan 12-16 som gäller, o på fredag mellan16-21.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt underbart tidsfördriv! : )

Mario Party 8, Ja det är nog det bästa Wii spelet jag o Älsk köpt! Hur roligt som helst, man sitter o spelar o sen upptäcker man att flera timmar passerat! : ) Haha.

I eftermiddag o kväll så ska Kalin o Em komma hem till oss så ska vi laga lite mat tillsammans o spela Wii. Riktigt roligt med spel man kan vara 4st på, så vi lär spela Mario Party o Mario Kart!
Vädret är inte allt för roligt så det är bra att man har ett bra tidsfördriv inomhus!

Är dessutom helt såld på Michael Jackson låtar för tillfället! Topp 5 i lyan är:

1. They don't care about us
2. Bad
3. Black or white
4. Dirty Diana
5. Heal the world

Helt fantastisk låt! Texten är verkligen klockren! M-J va verkligen ett musikaliskt geni <3



Jäjä nu ska jag chilla vidare här hemma. Är smått avis på Amelie som bakar bullar, hoppas hon skickar hit en påse ; )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen fredag.

Äntligen fredag o lite helj, e så tråkigt på vardagarna då Älsk jobbar. Ikväll jobbar jag mellan 16-21, lite typiskt när Älsk slutar kl 16 men får tänka på att de klirrar i kassan!
Efter jobbet blir det skräckfilms mys i soffan och lite god mat.

Heljens dagar är planerade på följande vis: Imorrn på dagen bär det av till Grästorp med Älsk o Em är någon festival där så vi ska passa på att kolla på Starke man tävlingen. På kvällen blir det grillning o Tv-spels kväll uppe på Katrinedal, ska bli riktigt mysigt.
På Söndag är det kalas för lillebror Emil som fyller år ute på Onsjö, alltid trevligt o träffa släkten blir så sällan man är samlade nu för tiden.  

Så våran helj är rätt fullbokad! Känns skönt att ha lite saker planerat! : )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dax för Unga mödrar!

Somnade en stund mitt på dagen idag. La mej i sängen o kollade på Little miss sunshine samtidigt som jag slumrade lite! Va riktigt skönt. Vaknade av att Älsk kom hem!
Lagade min favorit middag för tillfället : Min egna Chili köttfärssås o pasta! Så gott.

Efter middagen åkte vi till Överby, fick köpt present till Lillebror Emil som fyller år på söndag o sen inhandlat lite frukost till kommande dagarna. Nu ska vi kolla på Unga mödrar på Kanal 5, sen blir det en kvällspromenad.

Tom är den finaste människan jag vet om! Han får mej lyckligast i världen <3

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag 6 augusti.

Har precis ätit en riktigt sen frukost i lugn o ro framför Tvn. Blev en tallrik risgrynsgröt och en smörgås med makrillfile på! Har börjat bli bättre på att äta frukost det senaste, känns bra att få in den rutinen! Hoppas bara man orkar gå upp i tid när skolan väl sätter igång också så man hinner få i sej lite mat.

Igår hade jag o Älsk en riktigt bra dag, och vi avslutade den med en mysig långpromenad på kvällen. Hur skönt som helst. Blir nog samma runda ikväll, är skönt att avsluta dagen med en promenad innan man kryper ner i sängen!

Är hur trött som helst efter varje måltid jag äter så ska nog faktiskt lägga mej i sängen o kolla på någon film nu strax. Hoppas att tröttheten släpper men just u känns det som den kommer hänga i sej ett bra tag till! Men hellre trötthet än massa andra besvär om jag får välja! : )

Förresten måste ju tipsa alla om fimen Hangover. Om ni inte sett den så se den! Det är klart den roligaste filmen på mycket länge.

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Carlstens fästning

Känner att jag gör allt för att slippa ta tag i mina sommarkurser som ska vara klara inom 2 veckor. Har varken ork eller lust!
Igår va jag med mami med familj i Marstrand, gick på Carlstens fästning vilket jag tyckte var mycket spännande. Har aldrig vart där och har en färkärlek till historiska händelser som satt sina spår.
Var mycket fångrum och gångar, mycket hemskheter som hänt här. Fick en klump i magen när man tänkte på att människor faktiskt varit inburade där i kala stenrum med galler till fönster, att folk också blivit hängda på galjen som fanns på den stora borggården. Uscha.
Men det var en upplevelse att se allting!

Nu idag lyser solen för första gången på många veckor, självklart jobbar Tom. Stranden är lockande men känns ändå onödigt för vattnet kommer vara isande kallt.
Nu ska jag ta tag i att bädda sen kanske gå förbi Em som är sjuk och sysselsätta henne en liten stund. Som sagt allt för att slippa plugga : )

Love / Therese

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tiden går fort.

Innan jag passerade 12 v så tyckte jag att tiden gick i snigelfart. Man var rädd och orolig varje dag att något skulle gå fel. Och att bära på dne stora hemligheten var inte lätt!  Men nu är jag redan i v.15 och det går av bara farten!

Veckorna tickar på och jag mår som jag ska. Har hittills haft en jätte trivsam graviditet, har knappt mått illa. Det enda jag börjar tycka är lite jobbigt det är tröttheten och att jag behöver kissa 3 ggr per natt.
Annars så känner o ser vi att magen växer som den ska.

Ultraljudet vi gjorde i V.13 var hur mysigt som helst, det lilla hjärtat gjorde kullerbyttor o sprattlade runt, var inte stilla en sekund <3 Helt fantastiskt att det lilla livet finns inuti mej!
Det blir nog lättare att förstå när man väl känner att den rör på sej där inne, hoppas inte det dröjer många veckor till : ) Allt är verkligen så spännande!

Nu ska jag laga mat så vi kan käka när Tom kommer från träningen!

Love / Therese

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()